Jak zapálit troubu Morsø Forno

Zapalování trouby Morsø Forno
Zapálit Forno lze přirovnat k zapálení krbu. Velká polena dejte na dno a menší na vrch. Je téměř nemožné dát příliš mnoho dřeva, takže jen naplňte.
Když se dřevo zapálí, rozprostře se na kámen uprostřed a poté přidejte další dřevo. Pokud má být kamna použita na pečení pizzy, můžete použít jemně nasekané dřevo, aby se rychleji zapálila.
Když toto dřevo shoří, musíte tento proces opakovat, dokud nemáte dostatečné množství uhlíků na pokrytí celého dna grilu. K tomu můžete s výhodou použít grilovací kleště od Morsø, abyste se vyhnuli spálení prstů.
Používejte správné dřevo
Pokud používáte kamna, dřevo by mělo být vždy suché, čisté a nezpracované. Nikdy nepoužívejte mořské dřevo, protože obsahuje sůl, která může poškodit kamna. Také není dobré používat borovici, dřevo obsahující pryskyřici, natřené dřevo nebo dřevotřískové desky, protože mohou při hoření uvolňovat toxické plyny.
Pečení pizzy
Pokud mají kamna sloužit jako pizza pec, musí být velmi horká a na stranách by měly být plameny. Kamna by měla být připravena na pečení pizzy za 30-60 minut. Více o pečení pizzy v kamnech Morsø si můžete přečíst zde.
Jak zapálit kamna Forno